Höyryä Venäjän presidentin saunaan

20.01.2012

Steamrator Oy on toimittanut Venäjälle höyrylaitoksia lähes 20 vuotta elintarvike-, rakennus-, öljyteollisuudelle jne., mutta höyryä saunaan ja vielä Venäjän presidentin virkahuvilan saunaan…

Zavidovon pieni kylä sijaitsee Tverin alueella 150 kilometrin päässä Moskovasta. Sen luonnonsuojelualue on tunnettu laajasta eläimistöstääan. Se onkin ollut valtion virkamiesten metsästysalueena jo vuodesta 1931 saakka. Aikoinaan mm. presidentti Urho Kekkonen kävi siellä metsästämässa Breznevin vieraana. Vuodesta 1996 metsästysmajakompleksi on ollut Venäjän presidentin virallinen huvila-alue.

Presidentti Dmitri Medvedev aloitti kaudellaan siellä mittavat uudistukset. Remontin jälkeen yksi virkahuvilan saunoista lämpiääkin Steamrator Oy:n höyrynkehittimellä. Presidentti Tarja Halonen kävi viimeisellä valtionvierailullaan Venäjälle tutustumassa uudistuneeseen huvilakompleksiin ja sen saunaan.